marți, 19 aprilie 2011

Pandişpan cu pere conference şi măr ras



Ți-e poftă de ceva dulce? Pandişpanul e o alegere potrivită: se face uşor, este gustos yum-yum şi deloc scump. Nu mai sta pe gânduri: combinația pară - pandișpan pufos cu cacao e în stare să satisfacă cele mai exigente papile gustative. Parol!

Ingrediente:
3 pere conference * 1 măr mare * 6 ouă * 6 linguri de zahăr * 10 linguri de făină * 5 linguri de cacao * 3 pliculeţe de zahăr vanilinat * 6 linguri de ulei de floarea soarelui * 2 esenţe de rom * 1 linguriţă cu pudră de cuişoare * un praf de sare * 1 lingură cu scorţişoară * 1 praf de copt * 3 linguri cu zeamă de lămâie


Tapetează o oală rotundă de inox cu unt şi făină. Amestecă gălbenuşurile cu mărul (ras pe răzătoarea mică), uleiul, zahărul tos şi cel vanilinat, cacaoa, praful de cuişoare, scorţişoara, cele 3 linguri cu zeamă de lămâie şi cu făina amestecată cu praful de copt.


Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi încorporează-le în aluat, amestecând de jos în sus.
Curăţă perele de coajă şi sâmburi, taie-le în patru şi aşază-le pe fundul oalei tapetate.


Toarnă aluatul peste pere şi coace-l pentru 40 de minute la foc mediu spre mare.
Scoate pandişpanul pe un platou rotund, cu perele în sus. Pudrează-l cu zahăr pudră şi serveşte-l cu sos de ciocolată (ciocolată topită si smântână) şi frişcă dulce. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF