marți, 5 aprilie 2011

Şprot picant copt



Unii îi curăţă, alţii nu. Eu fac parte din prima categorie. Cumpăr întotdeauna fix 1 kg, ca să nu fie prea mulţi şi să mă plictisesc de ei irevocabil. Şprotul copt, spre deosebire de cel prăjit în tigaie, este mult mai delicios şi mai dietetic.


Ingrediente: (4 porţii)
1 kg de şprot congelat * 1 lămâie * 1 linguriţă de rozmarin uscat sau proaspăt * 2 linguri de boia iute * 250 g de făină albă * 1 lingură de sare grunjoasă * 200 ml ulei de floarea soarelui


Spală peştii sub jet de apă, după ce i-ai curăţat de intestine şi branhii. Scurge-i bine de apă şi asezonează-i cu sare, coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, rozmarinul mărunţit, boiaua iute şi îmbracă-i în făină.



Încinge cuptorul şi îmbracă tava în hârtie de copt, toarnă uleiul şi aşază peştii în ea. Coace-i la foc maxim, în partea cea mai de sus a cuptorului, pentru 40 de minute, până când se rumenesc şi devin crocanţi.



Serveşte-i cu salată verde şi mujdei de usturoi cu iaurt. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF