miercuri, 6 aprilie 2011

Pui fraged cu piele crocantă la tavă


Ori de câte ori nu mai ştiu ce să gătesc, puiul mă scoate mereu din impas, deoarece se poate găti în variate moduri şi are preţul convenabil.


Ingrediente (4 porţii):
1 pui ( de circa 1,2 kg) *1 lingură de oregano uscat * 1 linguriţă de sare gemă * 2 linguri de boia iute * 5 linguri cu untură topită de raţă sau de porc * 7 căţei de usturoi zdrobiţi * 2 felii de lămâie * 50 ml de iaurt * 3 linguri de muştar clasic

După ce ai pârlit bine puiul la flacăra aragazului, spală-l sub jet de apă rece şi usucă-l cu prosoape de bucătarie. Asezonează-l cu sare, boia iute, oregano uscat şi untura de raţă (sau unt).


Încinge cuptorul şi aşază puiul într-o tavă mică de cuptor, cu pieptul în sus, pe cele două bucăţi de lămâie.
Bagă tava în partea de mijloc a cuptorului pentru 40 de minute, la foc mediu spre maxim. Când timpul s-a scurs, amestecă iaurtul cu usturoi şi muştar clasic şi îmbracă puiul cu acest amestec. Mai lasă-l la rumenit fix 15 minute, la foc maxim.

Se însoțește perfect cu o salată de varză cu maioneză şi usturoi, castraveţi la oţet şi rondele de ceapă cu boia şi curry rumenite pe grill. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF