sâmbătă, 2 aprilie 2011

Ouă jumări cu brânză feta, crutoane şi ciupercuţe champignons


Evit să mai folosesc tigaia din teflon după tot ce am aflat depre nocivitatea acestuia asupra sănătăţii noastre. Aşa că de acum omleta o să fie mai mult jumări, deoarece o voi găti doar în inox sau fontă.
Ingrediente: (4 porţii)
300 g ciuperci champignons * 9 ouă * 50 g de crutoane * 100 g brânză feta * 150 ml de ulei extra virgin de măsline * 30 g de măsline negre fără sâmburi * 3 fire ceapă verde 1 legătură de mărar * 2 ardei iuţi * 3 căţei de usturoi * 1 linguriţă de piper negru * 1 linguriţă de sare gemă.



După ce ai spălat ciupercuţele, pune-le la fiert în apă clocotită cu sare pentru 10 minute. Scoate-le într-o strecurătoare şi lasă-le la scurs. Într-o cratiţă sau tigaie din inox, pune la încins uleiul, adaugă ciupercile, ceapa tăiată fin, ardeii iuţi tăiaţi feliuţe şi usturoiul mărunţit.


Când ciupercile s-au rumenit uşor, adaugă ouăle bătute cu piper, sare, mărarul tocat, măslinele, brânza feta tăiată cubuleţe şi crutoanele din pâine.


Dă focul mai tare şi amestecă mereu cu o spatulă din lemn, până când omleta e gata. Serveşte preparatul cu ketchup iute pe deasupra, cu muştar clasic şi cu salată din spanac, ceapă verde, mărar şi ridichi roşii. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF