duminică, 3 aprilie 2011

Program rapid de slăbit


Ce minunat ar fi să putem slăbi 10 kg în 3 zile, drept răsplată că ne-am ambiţionat să ne moderăm poftele. Regimul pe care vi-l propun este foarte eficient şi durează fix 2 săptămâni. Metoda de slăbit urmează principiile dietei South Beach, cu diferenţa că este mult mai puţin restrictivă la anumite alimente şi cantităţi. V-am stârnit interesul? A sosit timpul să ne gândim la sănătatea şi aspectul nostru fizic.
Să începem cu ce este mai greu, adică cu ce nu avem voie să ingerăm, sub nici o formă timp de 2 săptămâni: carbohidraţi (pâine şi toate produsele de panificaţie, orez, paste şi cartofi), legume (morcovi, mazăre, păstârnac şi sfeclă roşie), fructe (cu excepţia lămâii), zahăr, miere, fructoză (doar îndulcitori naturali: ştevie rebaudiană şi ceai de lemn dulce) şi niciun gram de alcool.

Ce mâncăm? Restul alimentelor, adică: carne pe grătar, şniţele date doar prin ou preferabil gătite la cuptor, carne prăjită (chiar şi slăninuţă din când în când, cu muştar), peşte, ouă, legume, ciorbe şi supe (fără morcovi, păstârnac, orez sau tăieţei), şarlote fără zahăr din când în când, suc de roşii, bomboane fără zahăr, cola fără zahăr (foarte rar, pentru satisfacerea nevoii de dulce dacă apare). Sunt permise 3 mese principale, stabilite de preferat la aceeaşi oră a zilei şi două gustări intermediare, la care aveţi voie să consumaţi alune, seminţe, iaurt, brânză. Citeşte etichetele alimentelor şi încearcă să eviţi zahărul şi amidonul.

Dacă am reuşit să trecem de cele 2 săptămâni cu brio, vom observa că suntem mai uşori cu cel puţin 2 kg, dar şi mai plini de vitalitate. Un alt efect benefic imediat este cel al reglării glicemiei din sânge.

Dacă doreşti să slăbeşti şi mai mult, în a-3-a săptămână păstrează acelaşi regim alimentar, cu diferenţa că acum poţi să te bucuri de toate fructele (consumate între mesele principale), de şniţele date prin făină şi ou, de morcovi, păstârnac, sfeclă roşie şi vin roşu.

În weekend poţi să mănânci şi o pizza cu blat subţire sau un hamburger delicios sau o shaorma sau o savarină cu zahăr sau o porţie de catofi prăjiţi, dar nu uita: de luni o iei de la capăt. Îţi garantez că te vei îndrăgosti de regimul asta. Succes și nervi de oțel!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF