marți, 5 aprilie 2011

Piure de cartofi cu ceapă verde şi pătrunjel


Iată un fel de piure mult mai delicios decât cel clasic:


Ingrediente:
1 kg de cartofi albi * 100 g de unt * 300 ml lapte dulce * 1 ligură de sare grunjoasă * 1 linguriţă de piper negru * 1 legătură de pătrunjel * 3 bucăţi de ceapă verde * 100 ml ulei extra virgin de măsline

După ce ai curăţat şi spălat cartofii, taie-i în patru, cuprinde-i în apă, şi pune-i la fiert pentru 30 de minute la foc mediu.
Scurge apa şi pune laptele la fiert. Zdrobeşte cartofii, amestecă-i cu unt, cu laptele fierbinte, pătrunjelul tocat, ceapa verde călită în ulei, piper şi sare.
Serveşte-l alături de cârnâciori picanţi şi mititei, gătiţi pe grillul din cuptor, cu tava cu apă sub el (ies mai dietetici şi nu mai miroase atât de tare în toată casa). Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF