luni, 25 octombrie 2010

Chifteluţe din peşte şi legume


Super delicioase şi uşoare, aceste chifteluţe sunt pline de vitamine şi de omega-3. Se potrivesc la orice garnitură de legume, dar merg la fel de bine mâncate ca aperitiv, cu hrean sau muştar cu hrean.

Ingrediente:
500 g file de cod
1 zucchini
2 cartofi
2 cepe
1 ardei gras verde sau roşu
4 căţei de usturoi
1 legătură de pătrunjel
1/2 legătură de mărar
1 lingură de vegeta
1 ardei iute
4 ouă
2 linguri de griş
150 g fulgi de ovăz
100 g de măciniş integral de grâu
200 ml de ulei pentru prăjit
1 linguriţă de sare gemă sau de mare

Toate legumele se taie mărunt prin robotul de bucătărie sau prin maşina de tocat carne. Se storc foarte bine şi se pun într-un castron.
Fileul de cod se stoarce, se taie cuburi şi se toacă în robot împreună cu mărarul şi pătrunjelul. Se amestecă carnea de peşte cu legumele stoarse, vegeta, ouăle, grişul şi fulgii de ovăz. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă sare.
Într-o tavă de cuptor, turnăm uleiul şi aşezăm chifteluţele una lânga alta după ce le-am tăvălit prin făină şi le-am dat o formă turtită.


Se bagă tava în cuptorul încins la 200 de grade, şi se coc circa 15 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă.


Poftă bună!

Un comentariu:

Andreea spunea...

Buna idee. N-as fi crezut ca se poate face ceva asa bun si original din peste.

Print Friendly and PDF