joi, 28 octombrie 2010

Salată à la russe


Ideală pentru orice oră, dar în special pentru cele ale dimineţii, această salată plină de vitamine ne asigură energie maximă până la prânz. Iată reţeta mea de salată à la russe.

Ingrediente:
2 morcovi
4 cartofi
1 păstârnac( merge şi fără)
200 g de mazăre congelată
2 ouă
3 linguri de muştar dulce
zeama unui sfert de lămâie
4 castraveţi în oţet
1 gogoşar la oţet
200 ml de ulei
1 linguriţă de sare gemă sau de mare

Într-o oală, puneţi la fiert 1 l de apă. Curăţaţi legumele şi fierbeţi-le timp de 15 minute în oala acoperită. După acest timp, scoateţi cartofii şi acoperiţi iar pentru 10 minute. Scoateţi morcovii şi pastârnacul. Adăugaţi mazărea şi mai fierbeţi fix 10 minute la foc mediu. Puneţi mazărea într-o strecurătoare şi lăsaţi-o la scurs şi răcit. Fierbeţi un ou. Dintr-un gălbenuş crud, unul fiert, muştar, zeama de la lămâie şi tot uleiul, preparaţi maioneza.


Tăiaţi castraveţii în cuburi foarte mici şi, după ce îi stoarceţi bine, aşezaţi-i într-un castron încăpător. Tăiaţi gogoşarul, albuşul fiert şi legumele fierte la fel de fin ca şi castaveţii şi amestecaţi-le cu castraveţii. Adăugaţi mazărea şi 3/4 din maioneză. Amestecaţi foarte bine, de jos în sus. Potriviţi de sare. Aşezaţi salata într-o caserolă cu capac. Deasupra ei puneţi restul de maioneză şi ornaţi cu feliuţe de gogoşari la oţet şi frunze de pătrunjel. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF