marți, 12 octombrie 2010

Mazăre cu kaizer



Mazărea dulce, congelată sau proaspătă, conţine fibre şi vitamine şi se combină foarte bine cu  afumătura. Vă propun o reţetă gustoasă, hrănitoare şi ... foarte arătoasă.

Ingrediente:
500 g de mazăre congelată
200 g de kaizer afumat (sau prosciutto cotto)
50 ml de ulei extra virgin de măsline
1 ceapă medie tăiată fideluţă
1 ardei gras roşu tăiat cubuleţe
1 lingură pastă de ardei iute
2 roşii rase
2 căţei de usturoi pisaţi
1 linguriţă cu mărar uscat sau verde

Într-o cratiţă de inox puneţi uleiul la încălzit. Tăiaţi kaiserul în fâşii şi puneţi-l la călit. Adăugaţi ceapa şi ardeiul gras şi acoperiţi pentru 5 minute.


Amestecaţi din când în când. Puneţi şi mazărea congelată, după ce aţi spălat-o sub jet de apă rece. Acoperiţi şi lăsaţi la foc mediu pentru 15 minute.


Când mazărea e aproape făcută, adăugaţi roşiile rase şi acoperiţi pentru încă 15 minute. Adăugaţi pasta de ardei iute, mărarul şi căţeii de usturoi. Stingeţi focul. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF