miercuri, 13 octombrie 2010

Pilaf cu măsline negre

Italienii îi zic risotto. Românii îl numesc pilaf. Indiferent de nume, e un fel de mâncare foarte gustos şi uşor de făcut. În plus, măslinele negre sunt bune în prevenţia cancerului şi a diabetului, iar fibrele alimentare din orez accelerează tranzitul intestinal şi absorb substanţele toxice. Aşa că, de câteva ori pe lună ar trebui să le consumăm.

Ingrediente:
1 cană de orez cu bobul lung
2 cani cu apă
100 ml ulei extra virgin de măsline
1 ceapă
1 ardei gras roşu
1 ardei iute tăiat rondele
100 g de măsline negre
1 linguriţă de curry
sare grunjoasă sau de mare

Căleşte timp de 15 minute în ulei ceapa tăiată fin şi ardeii tăiaţi pătrăţele. Amestecă din când în când pentru ca legumele să se pătrundă pe toate părţile. Adaugă măslinele, orezul şi apa.



Amestecă din când în când. După alte 15 minute, stinge focul, potriveşte de sare şi încorporează o linguriţa de curry în orez. Simplu, nu?

E nemaipomenit cu o salată de varză.

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF