luni, 25 octombrie 2010

Ficat de porc cu ciupercuţe la tigaie


Pe lângă faptul că îmi plac foarte mult, aleg să mănânc ciuperci o dată pe săptămână pentru că reprezintă o sursă importantă de seleniu, iar ficatul este un aliment "anti-anemie" datorită conţinutului său ridicat în fier. Combinaţia dintre cele două este extraordinară şi nici nu are un aport caloric însemnat sau generator de "colăcei" inestetici - fetele ştiu ;) În plus, se face foarte uşor, nu ai nevoie de cine ştie ce talent într-ale bucătăriei ca să impresionezi o gaşcă de prieteni sau un iubit gurmand ;)

Pentru ingrediente nu e nevoie să faci decât un tur de supermaket:

300 g de ficat de porc
500 g de ciupercuţe champignons
1 pahar de vin roşu, demisec
2 linguri cu bulion
1 lingură boia iute
100 ml ulei extra virgin de măsline
1 legatură cu mărar
1 linguriţă sare gemă sau sare de mare

Opăreşte timp de 10 minute ciupercuţele, în apă cu sare, apoi scurge-le şi taie-le în două dacă sunt foarte mari.
Spală ficatul sub jet de apă rece, usucă-l cu un şerveţel şi taie-l feliuţe subţiri de maxim 1 cm. Într-o tigaie, pune uleiul la încins la foc mediu, aşază feliuţele de ficat şi acoperă pentru 10 minute. Întoarce feliuţele şi mai lasă-le încă 5 minute acoperite. Adaugă ciupercuţele şi vinul şi acoperă pentru 15 minute, amestecând din când în când.


Sărează, adaugă boiaua iute şi bulionul. Dă capacul la o parte, amestecă de câteva ori, iar după 5 minute stinge focul.
Presară cu mărar proaspăt şi mănâncă cu mujdei de usturoi şi castraveţi muraţi. Poftă bună!

Un comentariu:

Anonim spunea...

O reteta la superlativ.

Print Friendly and PDF