sâmbătă, 14 mai 2011

Budincă din dovleac


Iată un dulce senzaţional, regal (din nou, sursa de inspirație a fost Cartea regală de bucate a Principesei Margareta a României). Ca şi gust, aminteşte de ceaiurile dulci de tei cu biscuiţi înmuiaţi în el, gustul copilăriei.

Ingrediente:
1 kg miez de dovleac fiert * 6 ouă * 10 linguri de zahăr brun * 5 linguriţe cu praf de scorţişoară * 4 pliculeţe de zahăr vanilinat * 1 linguriţă rasă de nucşoară * 400 ml de lapte dulce * 30 g de unt * un praf de sare * hârtie de copt




Zdrobeşte pulpa de dovleac fiartă cu o furculiţă, până când se face piure. Incorporează-i gălbenuşurile, zahărul, laptele, zahărul vanilinat, nucşoara şi scorţişoara. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi amestecă-le de de jos în sus cu dovleacul.


Îmbracă o formă rotundă cu hârtie de copt şi unge-o cu unt. Toarnă compoziţia şi bag-o în cuptorul încins pentru 1h la foc mediu spre mare.
 
  
Se serveşte caldă sau încălzită la cuptorul cu microunde. Poftă bună!
 

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF