luni, 30 mai 2011

Paté fin din ficat de pasăre



După ce guști acest preparat, nu vei mai cumpăra paté din comerț niciodată: cel preparat în casă are gust de ficat și nu de amidon, nu conține glutamat de sodiu și alte substanțe chimice periculoase.


Ingrediente:
500 g ficat de pasăre * 100 g unt * 100 ml ulei de măsline extra virgin * 2 cepe medii * 2 frunze de dafin * 7 căței de usturoi * 1 linguriță de boia dulce * 1 linguriță rasă de piper negru * 1 linguriță de sare grunjoasă




Pune ceapa tăiată mare și cățeii de usturoi întregi la călit în uleiul de măsline într- cratiță de inox pentru 5 minute. Adaugă ficățeii spălați sub jet de apă rece, frunzele de dafin și lasă-i să fiarbă la foc domol încă 20 de minute. Scoate frunzele de dafin.


Pune ceapa călită și ficatul fiert la mixat în tocător de fierbinți, alături de unt, sare, boia și piperul negru.


Pune pateul la rece pentru 30 de minute. Servește-l cu ceapă, ridichi și castraveți proaspeți, pe felii de pâine integrală cu semințe. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF