vineri, 20 mai 2011

Pui rumenit în hârtie de copt cu sos de curry


Iată prânzul unei zile perfecte.


Ingrediente:
1 pui de 1 kg * 2 linguriţe de boia dulce * 2 linguriţe de oregano uscat * 1 linguriţă de rozmarin uscat * 1 linguriţă rasă de pudră de anason * 1 lingură de sare grunjoasă * 1 căpăţână de usturoi * hârtie de copt * 5 linguri de ulei extra virgin de măsline * 1 iaurt de 140 ml * 2 linguri de muştar clasic * 3 linguriţe de curry * 50 g unt



După ce ai pârlit bine puiul, spală-l energic cu apă rece şi asezonează-l cu sare, boia, oregano, rozmarin şi anason. Curăţă căţeii de usturoi şi umple puiul cu ei. Rupe o bucată mai mare de hârtie de copt ( să poţi înveli tot puiul) şi unge-o cu ulei. Aşază puiul peste ea şi împătureşte-l foarte bine.



Bagă-l într-o tavă de cuptor mai mică şi coace-l circa 1h şi jumătate, chiar şi mai mult, în funcţie de cât de crocant îl preferi, la foc mediu spre mare.
Între timp prepară sosul din cele 50 g de unt topit, amestecate cu muştar, iaurt, praful de curry şi un praf de sare. Serveşte puiul cu sos şi  mămăliguţă. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF