marți, 31 mai 2011

Cartofi noi în untură de rață cu mărar, ceapă și usturoi verde



Nu rata cartofii noi de anul acesta: sunt minunați gătiți țărănește la cuptor, cu plante aromate și untură de rață (pentru vegetarieni, ulei de măsline sau de floarea soarelui, amestecat cu puțină apă). Pentru o cină perfectă, o rețetă simplă, dar cu un gust demențial.


Ingrediente:
1,5 kg de cartofi noi mici *  2 fire de ceapă verde * 2 fire de usturoi verde * 1 legătură de mărar * 1 lingură de sare grunjoasă * 6 linguri de untură de rață * hârtie de copt




Înlătură pielița cartofilor și pământul cu un burete nou de vase. Dacă sunt mici, lasă-i întregi, iar dacă sunt mai mari, taie-i în două bucăți sau în patru. 
Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt, pe care o ungi cu untura de rață. Asezonează cartofii cu mărarul tăiat fin, ceapa și usturoiul tăiate în bastonașe de 2-3 cm și sarea grunjoasă. Răstoarnă-i în tavă și amestecă-i până când se îmbracă într-un strat de untură pe toată suprafața lor.



Coace-i în cuptorul încins pentru 1h la foc mediu spre mare, în partea de mijloc a cuptorului. Întoarce-i de 2 ori, ca să se rumenească uniform pe toate părțile.



Servește-i cu mujdei cu iaurt, castravete proaspăt, ulei de măsline și zeamă de lămâie și cu nelipsitul muștar clasic. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF