marți, 24 mai 2011

Frigărui din merluciu cu susan & risotto din grâu și roșii



Iată un preparat mult mai gustos și mai hrănitor decât clasicul pilaf din orez . Parfumul suav al boabelor de grâu înnobilează această gustare deosebită.




Pentru garnitură:

1 pahar mare de grâu * 2 pahare cu apă plată * 2 roșii decojite * 1 ceapă * 3 căței de usturoi * 100 ml ulei extra virgin de măsline * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță rasă de piper negru

Pentru frigărui:

500 g de merluciu * 50 ml de ulei de măsline * jumătate de lămâie * 1 linguriță rasă de rozmarin uscat * 1 linguriță rasă de anason pisat * 1 linguriță de sare grunjoasă * 6 bețe de frigărui * hârtie de copt



Curăță peștii de solzi și spală-i sub jet de apă rece. Porționează-i în bucăți de 2-3 cm fiecare și asezonează-le cu sare, rozmarin, anason, coaja rasă de lămâie și zeama acesteia. Așază hârtie de copt pe fundul tăvii mari de cuptor și unge-o cu 50 ml de ulei. Înfige bucățile de pește în frigărui, presară-le cu susan pe ambele părți, și coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute la foc maxim, în partea cea mai de sus.



Călește ceapa și usturoiul tăiate fin în uleiul de măsline, într-o cratiță de inox. Când devin sticloase, adaugă roșiile tăiate cubulețe și mai lasă-le 5 minute la foc alert, amestecând mereu. Adaugă grâul spălat, sarea și cele 2 pahare de apă și lasă-le să fiarbă la foc mic, circa 30 de minute, până când grâul absoarbe toată apa. La final, adaugă piperul negru.


Servește frigăruile alături de garnitura din grâu cu roșii. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF