luni, 9 mai 2011

Ghiveci din piept de pui cu broccoli şi ardei copţi


Toamna obişnuiesc să coc ardei kapia pentru iarnă şi primăvară, pe care îi păstrez la congelator în punguţe.  Este un obicei bun, care mă scoate de multe ori din impas. Iată o reţetă foarte savuroasă, cu un parfum deosebit.


Ingrediente:
1 piept de pui  * 250 g bucheţele de broccoli * * 400 g ardei copţi * 3 cepe * 5 căţei de usturoi * 200 ml apă * 100 ml ulei de floarea soarelui * 3 linguri de bulion de roşii * 1 ardei iute * 1 lingură rasă de sare grunjoasă


Căleşte ceapa împreună cu pieptul de pui tăiat în bucăţele mici în uleiul de floarea soarelui. Adaugă bucheţelele de broccoli, apa şi acoperă pentru 15 minute. Pune ardeiul copt, ardeiul iute tăiat feliuţe şi sarea grunjoasă.


Adaugă bulionul şi mai lasă pe foc circa 10 minute, amestecând mereu. După ce ai oprit focul, adaugă usturoiul tăiat feliuţe. Serveşte-l cu mămăliguţă şi smântână. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF