joi, 19 mai 2011

Chec pufos


Un dulce extrem de simplu de făcut. Sigurul lui dezavantaj este că se termină prea repede.


Ingrediente: (2 checuri)
10 ouă * 10 linguri de zahăr tos * 10 linguri de ulei de floarea soarelui * 12 linguri de făină albă coaja unei lămâi * coaja rasă a unei portocale * 4 pliculeţe de zahăr vanilinat * 4 linguri de cacao * hârtie de copt * 4 linguri de ulei pentru uns tăvile * un praf de sare * un praf de pudră de cuişoare * o esenţă de rom



Separă gălbenuşurile de albuşuri. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi pune-le deoparte. Bate gălbenuşurile cu zahărul tos, până când acesta se dizolvă. Încorporează-le uleiul, zahărul vanilinat şi coaja rasă de lămâie şi portocală. Adaugă-le şi albuşurile bătute spumă, amestecând de jos în sus. Îmbracă 2 tăvi de cozonac cu hârtie de copt şi unge-le cu câte 2 linguri de ulei pe fiecare. Toarnă aluatul în mod egal în ambele tăvi, mai puţin ce rămâne pe fundul castronului, în care adăugi cele 4 linguri de cacao, esenţa de rom şi pudra de cuişoare.


 Împrăştie aluatul cu cacao de-a lungul celui fără, cu ajutorul unei linguri. Pentru desene artistice, foloseşte o  scobitoare (descrie câteva cercuri, pentru ca cele 2 aluaturi să se întrepătrundă ).
Coace checurile 40 de minute la foc mediu spre mare. Poftă bună!



P.S. - Nu am uitat să scriu praful de copt...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Dar făina unde e?

Print Friendly and PDF