vineri, 6 mai 2011

Sărmăluţe dulci din piept de porc


Iată un preparat din carne, îndulcit suav cu morcov şi ceapă.


Ingrediente:
500 g piept de porc * 1 morcov mare * 3 cepe * 2 ouă * 50 ml ulei de floarea soarelui * 100 g orez cu bobul rotund * 1 legătură de mărar * 2 linguri de boia iute * 1 lingură rasă de sare * 2 linguri de bulion foi de viţă de vie desărate * câteva frunze de varză opărite * 400 g de varză călită *400 ml apă plată


Căleşte ceapa tăiată fin şi morcovul ras pe răzătoarea mică în ulei pentru 5 minute la foc mare. Toacă carnea în robot şi amestec-o cu ceapa, morcovul , cele 2 ouă, orezul spălat, mărarul tocat mărunt, boiaua iute, bulionul şi sarea grunjoasă.
Pe fundul oalei pune 200 g de varză călită şi începe să formezi sărmăluţe mici (sau mai mari, după preferinţă).


 Printre ele, presară codiţele de mărar. Deasupra lor, aşază restul de varză călita şi apa plată. Pune-i o farfuriuţă în cap şi baga-le în cuptor pentru 2 ore la foc mediu. Serveşte-le cu mămăligă coaptă, ardei iute şi lapte acru. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF