sâmbătă, 7 mai 2011

Pilaf cu şprot afumat şi ouă fierte


Combinaţia dintre peşte afumat şi orez este delicioasă şi parcă se completează reciproc. Îți propun un preparat deosebit, după o reţetă inspirată de Cartea regală de bucate a principesei Margareta.


Ingrediente:
300 g orez parfumat cu bobul lung * 600 ml apă plată * 150 g de şprot afumat * 100 g de unt * 1 ceapă * 2 linguriţe de praf de curry *4 ouă fierte * 1 linguriţă rasă de piper negru * un praf de sare


Opăreşte şprotul pentru 5 minute în apă clocotită şi după trece-l rapid sub jet de apă rece pentru a-i scoate excesul de afumătură şi sare.
Căleşte ceapa tăiată fin în unt pentru 10 minute, amestecând mereu. Adaugă orezul, praful de curry şi apa plată şi lasă-l la foc mic până când orezul se umflă.Trage oala de pe foc şi mai las-o acoperită pentru 10 minute.


Taie ouăle în feliuţe şi adaugă-le în orez, împreună cu peştele afumat. Presară piper pe deasupra şi serveşte pilaful cu gogoşari la oţet cu miere. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF