marți, 12 octombrie 2010

Plăcintă cu urdă


Aleg de foarte multe ori urda în locul altui tip de brânză pentru că este cea mai dietetică, conţine proteine de calitate şi săruri minerale. Aşa că pentru plăcinta pe care am făcut-o am ales tot urda. E perfectă pentru micul dejun, alături de un pahar de lapte acru.

Ingrediente:
1 pachet foi de placintă
500 g de urdă
2 linguri cu griş
4 ouă
50 g unt topit
150 ml ulei de măsline extra virgin
150 g zahăr
1 esenţă de rom
4 pliculeţe cu zahăr vanilinat
coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie
coaja rasă a unei jumătăţi de portocale

Se topeşte untul într-o crăticioară. După ce s-a topit, se amestecă cu uleiul şi un pliculeţ de zahăr vanilinat.
Urda se zdrobeşte cu o furculiţă şi se amestecă cu 3 ouă bătute, zahărul tos şi 3 pliculeţe de zahăr vanilinat, coaja de lămâie şi portocală, cele 2 linguri cu griş şi esenţa de rom. Din acest amestec umple un castronel şi amestecă cu oul rămas - acesta va fi stratul de deasupra.
Unge tava de cuptor cu ulei.
Unge foile cu amestecul de ulei şi unt, aşază în tavă un strat de 4-5 foi, peste care pune jumătate din brânză - cea din castronul mare. Nu unge cu ulei partea foii pe care urmează să întinzi brânza.


Pune un nou strat de 4-5 foi şi întinde brânza rămasă. Urmează alt strat de 4-5 foi peste care torni brânza oprită în castronel.
Taie plăcinta în pătrate egale şi apoi bag-o în cuptorul încins, la 180 de grade, pentru 40 de minute. Spre finalul coacerii, măreşte temperatura cuptorului pentru ca plăcinta să se rumenescă frumos

Un comentariu:

Maricica spunea...

Imi place mult.

Print Friendly and PDF