joi, 16 iunie 2011

Chiftele din soia și șunculiță de porc



Această rețetă combină gustul ușor afumat al slăninuței de porc cu cel al mirodeniilor parfumate. Astfel, soia împrumută arome alese, rezultând un preparat delicios.

Ingrediente:
300 g de soia boabe * 150 g de șuncă de porc fără șorici * 1 linguriță de cimbru uscat * 3 ouă * 2 lingurițe de bicarbonat * 1 lingură de sare grunjoasă * 1 linguriță de piper negru * 100 g de făină albă * 3 linguri de ketchup clasic * 1 lingură de sos de ardei iute * 2 linguri de sos de soia * 1 căpățână de usturoi * hârtie de copt * 200 ml de ulei de măsline pentru copt




Pune boabele de soia la înmuiat cu o seară înaintea pregătirii lor. Fierbe-le ca pe fasole, adică schimbă-le apa (fierbinte) de cel puțin 2 ori și lasă-le pe foc până când bobul este fiert suficient (adică nici prea tare, dar nici prea zdrobit). Scurge-le de apă și pune-le la răcit.
Bagă-le la tocat în robot, alături de mărar, cățeii de usturoi și șunca tăiată cuburi. Adaugă ouăle, cimbrul, bicarbonatul, ketchupul, sosul de soia, piperul, făina și potrivește de sare.


Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt și unge-o pe interior cu ulei de măsline. Formează chiftele lungi (la copt se mai lățesc), cu mâinile umede. Așază-le una lângă cealaltă.


Bagă tava în cuptorul încins și coace-le la foc maxim, in partea de mijloc, pentru 20 de minute pe o parte și 10 pe cealaltă.



Servește-le cu muștar iute și castraveți proaspăt murați de vară. Poftă bună!



Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF