marți, 21 iunie 2011

Conopidă în crustă de curry



Conopida ajută la detoxifierea organismului, prin aportul de vitamine valoroase pe care le conține. Are calorii puține, este anticancerigenă și ajută la prevenirea anemiei. Iată un preparat care, deși dietetic, este incredibil gustos.

Ingrediente:
1 conopidă mare * 4 linguri de curry * 3 ouă * sare grunjoasă * 1 linguriță rasă de piper negru * 3 căței de usturoi pisați * 1 lingură de oregano uscat * 1 linguriță rasă de praf de cuișoare *  250 g de mălai * 100 g de făină albă * 150 ml ulei de măsline extra virgin*   hârtie de copt




Desfă conopida în buchețele și spală-le energic sub jet de apă rece. Pune circa 3 l de apă și 3 linguri de sare la clocotit într-o oală de inox. Cufundă buchețelele de conopidă și lasă-le pe foc 15 minute la foc mare. Pune-le într-o strecurătoare și lasă-le la răcit.


Bate ouăle cu un praf de sare, oregano, praful de curry, praful de cuișoare și usturoiul pisat. Presară piperul negru pe deasupra conopidei fierte și răcite. Amestecă mălaiul cu făina albă și scufundă fiecare buchețel de conopidă prin oul bătut și, după, tăvălește-le prin amestecul de făinuri.


Îmbracă o tavă de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline extra virgin. Așază buchetele de conopidă pe ea și coace-le la foc maxim, în partea de mijloc a cuptorului, 20 de minute pe o parte și 10 pe cealaltă.


Servește-le cu mujdei de usturoi. Poftă bună!




Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF