sâmbătă, 25 iunie 2011

Graten de conopidă cu sunculiță



Pentru că e sezonul ei, vreau sa profit cât mai mult de conopida de grădină: naturală, calorii foarte puține și plină de vitamine și minerale. Așa că m-am pus pe gătit, fără prea mare efort, un delicios graten de conopidă, căruia i-am dat savoare cu puțină șunculiță țărănească. 
Ingrediente:
1 conopidă mare * 100 g de șuncă de porc afumată * 2 roșii * 1 ardei gras * 10 căței de usturoi * 3 ouă * 200 g de urdă * 1 legătură de mărar * 1 legătură de pătrunjel * 200 ml de iaurt proaspăt * 1 linguriță de nucșoară * 1 linguriță rasă de piper negru * 2 lingurițe de curry * 50 ml ulei de măsline * sare grunjoasă



Desfă conopida în buchețele, spală-le energic sub jet de apă rece și fierbe-le pentru 15 minute în apă clocotită cu sare (2 linguri de sare grunjoasă la 3 litri de apă). Scoate-le într-o strecurătoare și lasă-le la răcit.
Bate ouăle cu un praf de sare și încorporează-le iaurtul, brânza taiată în cuburi mici, ardeiul tăiat mărunt, mărarul și pătrunjelul tocate fin, usturoiul pisat, nucșoara și piperul negru.


Taie șunculița în bastonașe și roșiile în felii foarte subțiri (presară-le cu un praf de sare).
Unge o formă dreptunghiulară de Jena cu uleiul de măsline și pune pe fundul acesteia jumătate din buchețelele de conopidă fiartă. Presară-le cu o linguriță de praf de curry și cu jumătate din bastonașele de șunculiță. Pe deasupra lor așază jumătate din feliile de roșii și jumătate din amestecul de ouă cu iaurt. Continuă cu buchețelele de conopidă, praful de curry, șunculița, feliile de roșii și ouăle bătute cu brânză și iaurt.


Coace gratinul 30 de minte la foc mediu spre mare, în partea de mijloc a cuptorului.


Servește-l cald sau rece. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF