duminică, 5 iunie 2011

Piept de porc rumenit în cuptor




Iată o rețetă specială pentru degustările tale culinare. Vei descoperi o frăgezime și un parfum dulceag, pe care le vei păstra în gândurile tale cele mai dragi.




Ingrediente:
1,200  kg fleică întreagă de piept de porc * 3 linguri de pastă de ardei iute  *  5 linguri de sos de soia * 1 linguriță de sare grunjoasă * 3 linguri cu pudră de scorțișoară * 1 linguriță de nucșoară * 3 linguri de rozmarin uscat*   2 linguri de boia dulce * 3 linguri de untură de rață sau ulei de măsline *  hârtie de copt




Spală fleica sub jet de apă rece. Usuc-o cu prosoape de bucătărie. Cresteaz-o cu cuțitul pe ambele părți, la o adâncime de 2 cm (nu îndepărta șoriciul și coastele, vor deveni o bunătate după coacere). Asezoneaz-o cu sare, sos de soia, boia dulce, pasta de ardei iute, scorțișoară, nucșoară și rozmarinul uscat. Acoper-o și bag-o la frigider până a-2-a zi.


Îmbracă o tavă mai mică de cuptor cu o bucată mare de hârtie de copt. Unge-o cu untura de rață. Așază bucata marinată de porc pe ea și împăturește-o bine.


Coace-o în cuptorul încins pentru 1h la foc mediu spre mare.



Servește friptura cu sos de muștar (călește pentru 1 minut o ceapă tăiată fin în 50 g unt, peste care adaugi 1 lingură de făină, 100 ml de apă plată, 100 ml de smântână și 5 linguri de muștar) și castraveți murați.Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF