luni, 6 iunie 2011

Penne cu ghebe, castravete, măsline și brânză de burduf



Pastele reprezintă cea mai bună alegere, pentru zilele când vrei ceva delicios, rapid și gustos.

Ingrediente:

500 g de penne * 200 g de ghebe fierte * 50 g de frunze de spanac proaspăt * 50 g de măsline roșii sau negre * 5 roșii uscate * 2 cepe * 5 căței de usturoi * 150 ml de ulei extra virgin de măsline* 200 ml de apă plată * 100 g de brânză de burduf * 1 lingură de praf de curry * 1 lingură de oregano uscat * 3 linguri de bulion * 2 linguri de ketchup * 1 lingură de sare grunjoasă * 1 linguriță de boia iute de ardei * 1 castravete


Fierbe pastele exact timpul indicat pe ambalaj, în apă cu sare. Când au fiert, pune-le într-o strecurătoare pentru 5 minute. Reintrodu-le în oala în care au fiert și amestecă-le cu 50 ml de ulei extravirgin de măsline, praful de curry, oregano uscat și brânza de burduf.


Într-o cratiță de inox, pune la încălzit 100 ml de ulei extra virgin de măsline. Adaugă ceapa tăiată peștișori și usturoiul tăiat fin. Călește-le 5 minute, amestecând mereu. Pune apa, roșiile uscate tăiate mărunt, ghebele, castravetele tăiat în felii foarte subțiri, măslinele fără sâmburi, frunzele de spanac și lasă-le la foc mediu pentru 15 minute.


Adaugă cele 3 linguri de bulion, 2 linguri de ketchup și lingurița de boia iute. Încorporează pastele și mai lasă-le pe foc fix 2 minute.


Servește-le cu extra ulei de măsline și cu pătrunjel verde. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF