miercuri, 15 iunie 2011

Burgeri din pulpă de gâscă și ghebe



Iată o rețetă dietetică, super delicioasă și rapidă. 

Ingrediente: (10 burgeri)
1 pulpă de gâscă dezosată * 400 de g de ghebe fierte și stoarse * 1 ceapă medie * 4 ouă * 3 linguri de făină albă * 1 legătură de mărar proaspăt * 1 lingură de sare grunjoasă * 1 linguriță de piper negru * 150 ml de ulei de măsline *  hârtie de copt




Toacă în robotul de bucătărie carnea de gâscă, ghebele, ceapa și mărarul foarte fin. Amesteca-le cu cele 4 gălbenușuri și cu albășurile bătute spumă cu un praf de sare. Adaugă-le cele 3 linguri de făină, sarea grunjoasă și piperul negru.
Îmbracă o tavă de cuptor mare cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline. Formează bile mari de aluat, presează-le bine și așază burgerii unii lângă alții (scad la copt).
Bagă tava în cuptorul încins și coace-i circa 20 de minute pe o parte si 10 pe cealaltă la foc mediu spre mare, în partea de mijloc a cuptorului.


Servește-i cu sos hot de roșii cu ceapă (Călește o ceapă tăiată peștișori în 50 ml de ulei pentru 1 minut. Adaugă-i o linguriță de praf de curry, 1 linguriță de oțet, o lingură de muștar clasic, 200 ml de suc de roșii, un praf de sare și 2 linguri de pastă de ardei iute) și castraveți murați. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF