vineri, 3 iunie 2011

Ciorbă de champignons și ceapă verde


Iată o variantă super light și delicioasă la ciorba de burtă. După degustare, rămâi cu o amintire culinară plăcută.


Ingrediente:
500 g de pălării de champignons * 4 fire de ceapă verde tocate fin * 1 căpățână de usturoi * 1 legătură de pătrunjel * 1 legătură de leuștean *  100 ml oțet * 140 ml iaurt proaspăt * 2 gălbenușuri de ou * 2 linguri de făină * 1 linguriță de piper negru * 3 l de apă plată * 50 ml de ulei extra virgin de măsline





Pune la clocotit apa într-o oală de inox. Adaugă ceapa verde și ciupercuțele tăiate în feliuțe subțiri.


Lasă-le să fiarbă 30 de minute la foc mediu. Scoate 3 polonice de supă într-un castronaș, la răcit. Freacă cele 2 gălbenușuri cu 2 linguri de făină, iaurtul și supa călduță.


Introdu acest amestec în ciorba care fierbe la foc mic și adaugă-i și sarea, oțetul, usturoiul pisat, pătrunjelul și leușteanul tocate fin.
Când începe să clocotească, stinge focul și încorporează-i uleiul de măsline și presară piperul negru.
Servește ciorbița cu mujdei de usturoi cu iaurt, mărar proaspăt și ardei iute. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF