joi, 2 iunie 2011

Piept de gâscă cu usturoi verde și jumătăți de ceapă roșie caramelizate



Iată un preparat festiv, simplu de realizat și cu rezultate la superlativ.



Ingrediente:
jumătate piept de gâscă * 4 cepe roșii * 3 fire de usturoi verde * 2 lingurițe de praf de cuișoare * coaja rasă a unei mandarine * 50 ml țuică de prune * 3 linguri de untură de rață sau ulei  * 1 linguriță de sare grunjoasă * hârtie de copt * 50 ml de oțet balsamic * 2 linguri de zahăr brun * 1 linguriță rasă de cimbru uscat



După ce ai spălat pieptul de rață, cresteză-l până la os din cm în cm. Asezonează-l cu sarea grunjoasă, țuica de prune, praful de cuișoare și coaja rasă de mandarină. După ce le-ai curățat și spălat, taie cepele pe jumătate și usturoiul în bastonașe de 5 cm.

Așază o foaie mai mare de hârtie de copt într-o tavă de cuptor mică. Unge-o cu untura de rață și pune în mijlocul ei pieptul de gâscă, iar pe margini împrăștie jumătățile de ceapă și bastonașele de usturoi, pe care le stropești cu oțetul balsamic și le presari cu zahărul brun și cimbrul uscat. Împăturește-le bine în hârtia de copt și bagă-le în cuptor pentru 1 oră și 30 de minute la foc mediu spre mare.


Servește bucățile de piept de gâscă alături de jumătăți de ceapă caramelizată și usturoi , împreună cu salată verde cu castraveți, mărar și oțet balsamic. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF