vineri, 24 iunie 2011

Friptură de porc cu mentă, mere și caise



Asezonează carnea de porc cu fructe și nu vei regreta. Parfumul acestora accentuează aroma delicioasă a cărnii, transformând-o într-un preparat apetisant.

Ingrediente:
1 kg de bucată de spată de porc întreagă * 2 lingurițe de rozmarin uscat * 2 caise * 1 măr * 5 fire de mentă proaspătă * jumătate de lămâie * 2 cm de ghimbir proaspăt * 50 ml ulei de măsline extra virgin * 1 linguriță de piper negru * 1 pahar de vin rose * hârtie de copt * 1 linguriță de sare grunjoasă





Spală carnea sub jet de apă rece. Usuc-o cu prosoape de bucătărie. Cresteaz-o ca pe un acordeon și împăneaz-o cu sare, rozmarin, piper, ghimbirul ras, zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, vinul, merele și caisele tăiate felii. Las-o la marinat pentru 1h la frigider, acoperită cu folie de plastic.


Îmbracă o tavă de cuptor cu o bucată de hârtie de copt mai mare și unge-o cu uleiul extra virgin de măsline. Așază firele de mentă, bucata de carne peste ele și împăturește-le bine.


Bagă tava în cuptorul încins și coace friptura pentru 1h la foc mediu spre mare, în partea de mijloc a cuptorului. Întoarce carnea și mai las-o la rumenit pe partea cealaltă fix 15 minute.


Servește-o cu sos dulce de muștar. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF