luni, 13 iunie 2011

Înghețată de mentă


Când mă gândesc la această rețetă îmi vin doar superlative în gând. Iată o metodă foarte plăcută de răcorire pentru zilele toride de vară.
Ingrediente:
400 ml de lapte dulce (1,5% grăsime) * 150 g de frunze de mentă prospete * 4 gălbenușuri * 8 linguri de zahăr invertit * 300 ml de smântână (12% grăsime) * 4 pliculețe de zahăr vanilinat * 1 plic de gelatină de 10 g * 6 linguri de apă plată * un praf de sare

Hidratează gelatina cu 6 linguri de apă și transform-o în stare lichidă în bain-marie.
Mixează gălbenușurile cu zahărul vanilinat și zahărul invertit. Bagă frunzele în blender, împreună cu laptele dulce și mărunțește-le cât mai fin posibil. Adaugă smântâna și laptele cu mentă peste gălbenușurile bătute și amestecă-le bine.



Toarnă compoziția într-o caserolă cu capac și bag-o la congelator pentru 3-4 ore. Amestec-o din oră în oră, ca să nu facă ace de gheață. Servește-o cu ciocolată amăruie rasă și căpșuni proaspete. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF