luni, 20 iunie 2011

Dovlecei umpluți



Dovleceii reprezintă o sursă bogată de apă organică, fosfor și potasiu. Sunt hrana ideală pentru zilele toride de vară, când organismul se deshidratează foarte ușor.

Ingrediente:
3 dovlecei * 1 ou * 150 g de cașcaval sau telemea nesărată * 1 legătură de mărar * 1 linguriță rasă de nucșoară * 1 lingură de semințe de muștar * 1 linguriță rasă de piper negru * 2 linguri de susan alb * 50 ml ulei de măsline * un praf de sare







Spală bine dovleceii în apă rece. Îndepărtează-le codițele și vârful. Taie-i pe lung și după aceea, în jumătate. Rezultă 12 bucăți de dovlecei. Scobește-i cu grijă, scoțând aproximativ 3-4 lingurițe de miez din fiecare bucată. Toacă miezul mărunt cu cuțitul și adaugă-i cașcavalul ras, oul, nucșoara, mărarul tocat fin, semințele de muștar și piperul negru.



Unge o tavă mică de cuptor cu uleiul de măsline. Umple dovleceii cu tocătura de miez cu cașcaval și presară peste fiecare semințe de susan.


Așază-i în tavă și coace-i fix 30 de minute la foc mediu spre mare, în partea de mijloc a cuptorului.


Servește-i cu ketchup picant sau dulce. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF