sâmbătă, 4 iunie 2011

Merluciu cu legume în sos tomat


Peștele în sos tomat reprezintă un răsfăț culinar, o mâncare de bon ton.


Ingrediente:
700 g de trunchi de merluciu * 3 cepe medii * 2 frunze de dafin * 3 morcovi * 100 ml de ulei extra virgin de măsline * 5 căței de usturoi * 3 linguri de bulion * 250 ml de apă plată * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță de piper negru * 1 lămâie mică * 1 portoclă mică * 1 linguriță de rozmarin uscat * 1 legătură de pătrunjel verde   * folie de aluminiu




Într-un vas dreptunghiular de yena, pune uleiul de măsline,frunzele de dafin, ceapa tăiată peștișori, morcovii tăiați în feliuțe foarte subțiri și peștele tăiat în bucăți de 3-4 cm fiecare și asezonat cu rozmarin, sare, pătrunjel tocat fin, coajă de lămâie și portocală și zeama lor. Acoperă vasul de yena cu folie de aluminiu, pe care o înțepi în 7 locuri cu un cuțit.


Coace preparatul 30 de minute la foc mediu spre mare. Când timpul s-a scurs, scoate folia, adaugă bulionul (eventual, subțiat cu câteva linguri de apă) și piperul negru și mai lasă vasul la cuptor fix 10 minute.


Servește-l cu orez cu ciuperci și mult pătrunjel verde. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF