sâmbătă, 5 februarie 2011

Chifteluţe "elixirul sănătăţii"



Chifteluţele astea le-am descoperit dintr-o pură întâmplare,  în săptămâna în care am decis sa nu mă ating de  carbohidraţi şi fructe. Sunt delicioase, pline de vitamine şi fibre, plus un bonus de omega 3.

Ingrediente:

1 ţelină medie fiartă * 1 ou * 1 ceapă medie * 2 linguri de pătrunjel verde tocat * 2 linguri de mărar proaspăt tocat * 3 căţei de usturoi * 4 linguri de pudră de armurariu * 2 linguri de seminţe de in * 2 linguri de seminţe de susan * 1 linguriţă de sare gemă sau de mare * 1 linguriţă rasă de piper negru măcinat * 1 lingură de boia iute * 100 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit


Ţelina se zdrobeşte cu furculiţa şi se stoarce foarte bine. Peste ea se adaugă oul, pătrunjelul, mărarul, ceapa tăiată foarte fin, boiaua, piperul, usturoiul pisat, 2 linguri cu pudră de armurariu( făcută în râşniţa de cafea) şi sarea gemă.


Omogenizaţi aluatul, amestecându-l timp de 3 minute.
Într-o farfurie întinsă amestecaţi seminţele de in, cele de susan şi celelalte 2 linguri de pudră de armurariu. Formaţi biluţe mici, pe care le tăvăliţi prin mixul de seminţe, iar în final le aşezaţi în tava de cuptor în care aţi turnat uleiul.


Aşezaţi tava în partea de mijloc a cuptorului preîncălzit, la foc maxim, pentru 20 de minute pe o parte şi 10 pe cealaltă. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF