marți, 22 februarie 2011

Mazăre dulce cu morcovi şi cârnaţi de casă rumeniţi pe grill


Caracteristica principală a acestui preparat este simplitatea. Simplu, delicios şi cu calorii puţine.
Ingrediente: ( 4 porţii)
400 g de mazăre congelată * 1 ceapă medie * 1 linguriţă cu sare gemă sau de mare * jumătate linguriţă de piper negru  * 200 ml apă plată sau fiartă * jumătate legătură de mărar proaspăt * 4 morcovi  * 4 cârnaţi de casă * 50 ml ulei de măsline extra virgin sau 2 linguri de untură de raţă



Într-o cratiţă din inox puneţi cele 2 linguri de untură de raţă la încălzit şi adăugaţi ceapa tăiată fin pe care o căliţi circa 3 minute, amestecând-o din când în când. Adăugaţi mazărea congelată şi apa plată şi lăsaţi-o pe foc circa 20-30 de minute la foc mic. La final potriviţi de sare şi presăraţi mărarul tocat mărunt şi piperul. Serviţi-o cu morcovi şi cârnaţi rumeniţi pe grill. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF