marți, 22 februarie 2011

Pandişpan fără zahăr cu vişine şi zmeură


Absolut delicios, fără ca măcar să sesizezi vreun gust diferit faţă de clasica prăjitură cu zahăr. Din contră, este o prăjitură mult mai uşoară şi, deoarece conţine calorii mult mai puţine, poţi să mănânci mai mult (mai ales eu care sunt înnebunită după prăjituri:)).

Ingrediente: ( pentru o tavă mică)
6 ouă * 2 esenţe de vanilie * 180 g de făină de grâu * coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie * 4 linguri de extract din ştevie rebaudiană ( sau mai mult, după gust) * un praf de sare * 200 ml de ulei * 1 lingură de praf de copt * 250 g de vişine şi zmeură ( congelate, lăsate la scurs)

Bateţi albuşurile cu un praf de sare, până când acestea îşi triplează volumul şi se întăresc. Amestecaţi gălbenuşurile cu uleiul, extractul de ştevie dulce, coaja de portocală şi esenţele de vanilie.


Făina amestecaţi-o cu praful de copt şi presăraţi-o în ploaie peste albuşurile bătute, pe care le încorporaţi la gălbenuşuri, amestecând de jos în sus.


Ungeţi tava cu ulei şi tapetaţi-o cu făină. Turnaţi compoziţia şi distribuiţi-o uniform în tavă. E momentul să vă jucaţi: puneţi din loc în loc ba o vişină, ba o zmeură.


Introduceţi tava în cuptorul încins şi coaceţi prăjitura pentru 30 de minute la foc mediu spre mare, în partea de mijloc a acestuia. Pudraţi-le ( opţional) cu zahăr pudră! Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF