sâmbătă, 5 februarie 2011

Hering tras în ţepuşă


Pentru a vă menţine supli şi sănătoşi, consumaţi peşte gras măcar o dată pe săptămână . Profitaţi de toate beneficiile aduse organismului de acest aliment minune.
Ingrediente:
4 heringi potriviţi * 1 lămâie * 100 ml de lapte dulce * 1 roşie * 1 lingură de susan * 1 linguriţă de frunze de rozmarin uscat sau proaspăt * câteva frunze de pătrunjel proaspăt * 1 linguriţă de sare gemă sau de mare * jumătate de linguriţă de piper negru măcinat * 50 ml de ulei extra virgin de măsline * 8 beţe de frigărui


După ce aţi curăţat şi spălat bine peştii sub jet de apă rece, tranşaţi-i în două, pe lung. Rezultă 8 bucăţi pe care le infigeţi în câte un băţ de frigăruie pe fiecare în parte. Asezonaţi frigăruile cu următoarele: coaja rasă de la lămâie, zeama de la lămâie, roşia rasă, rozmarinul, piperul, pătrunjelul tocat mărunt, laptele, sarea şi susanul. Lăsaţi-le la fezandat pentru 3-4 ore, rotindu-le cel puţin o dată.


Coaceţi frigăruile direct în tava de cuptor unsă cu 50 ml de ulei extra virgin de măsline, împreună cu marinata, timp de 30 de minute la foc maxim, în poziţia cea mai de sus a cuptorului. La mijlocul timpului scurs, rotiţi frigăruile pe partea cealaltă pentru a se rumeni frumos pe ambele părţi.
Serviţi-le cu mujdei aprig şi sos de muştar cu hrean, miere şi mărar. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF