miercuri, 16 februarie 2011

Pălării de ciupercuţe dietetice


Mă străduiesc să adaug ciupercile în meniul meu măcar o dată pe săptămână. Ciupercile conţin puţine calorii, dar un conţinut mare de proteine vegetale, cu reale proprietăţi de întărire a sistemului imunitar.
Ingrediente:
1 kg de ciuperci mari champignons * 1 legătură de pătrunjel * 1 linguriţă cu boia iute sau dulce * coaja unei jumătăţi de lămâi * 1 linguriţă cu sare gemă sau de masă * 200 g de brânză feta * 100 ml de ulei extra virgin de măsline

Spălaţi ciupercile sub jet de apă rece, una câte una, şi rupeţi-le codiţele pe care le tocaţi mărunt. Presăraţi un praf de sare pe pălării. Tăiaţi pătrunjelul şi presăraţi-l peste ciupercile tocate, împreună cu 1 linguriţă rasă cu sare, coaja de lămâie şi boiaua iute.


Umpleţi pălărioarele cu acest amestec, iar deasupra fiecăreia puneţi brânză feta.


Băgaţi-le la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu spre mare în partea cea mai de sus a cuptorului. Savuraţi-le simple! Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF