luni, 14 februarie 2011

Ruladă de carne de pui şi fasole fiartă


Iată o variantă super delicioasă şi, evident, cu calorii mai puţine, la clasica ruladă din carne tocată de porc şi viţel.


Ingrediente:
1 kg pulpe dezosate de pui * 2 căni cu boabe de fasole fierte * 2 ouă * 2 cepe medii * 1 legătură de mărar * 2 linguriţe de boia iute * 3 căţei de usturoi * 1 linguriţă cu piper negru * 3 linguri de bulion * 1 lingură cu sare gemă sau de mare * 50 ml de ulei de floarea soarelui * 20 ml de apă

Treceţi prin robot sau prin maşina de tocat carne, bucătile de carne, ceapa, fasolea, usturoiul şi mărarul.


Adăugaţi ouăle, boiaua, piperul şi sarea.
Ungeţi o tavă de cozonac cu 30 ml de ulei, iar ceilalţi 20 ml turnaţi-i pe planşeta de lucru unde daţi formă ruladei înainte de a o aşeza în tavă.
Amestecaţi bulionul cu apa şi turnaţi-l peste ruladă.


Coaceţi-o pentru 1 oră la foc mediu spre mare, în partea de mijloc a cuptorului.


Tăiaţi-o în felii groase şi serviţi-o cu garnitură de piure de cartofi. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF