marți, 22 februarie 2011

Ştrudel cu mere fără zahăr


Ideal ar fi ca dulciurile noastre să fie fructele proaspete, dar, să recunoaştem că din când în când e perfect normal să poftim la plăcinţele, prăjituri şi alte minunăţii dulci. Iată o variantă fără zahăr la clasicul ştrudel cu mere.
Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă * 3 linguri de scorţişoară pudră * coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie * 3 linguri de extract de ştevie rebaudiană * zeama unei jumătăţi de lămâie * 2 kg de mere * 50 ml ulei * 150 ml lapte bătut * 3 linguri de miere de albine * 3 linguri de apă plată

Radeţi merele şi amestecaţi-le cu extractul de ştevie dulce, zeama de lămâie, scorţişoara şi coaja de lămâie.


Ungeţi tava cu ulei şi începeţi să formaţi ştrudelele astfel: luaţi o foaie, ungeţi-o pe toată suprafaţa cu ulei amestecat cu laptele bătut, aşezaţi-i o altă foaie deasupra, puneţi mere rase într-o parte şi rulaţi cât mai strâs posibil. Dintr-un pachet de foi ies 7 ştrudele subţiri.




Ungeţi-le pe deasupra cu amestecul de ulei, tăiaţi-le de crude şi băgaţi-le în cuptorul încins pentru 30 de minute la foc mediu.
Când sunt gata, pudraţi-le cu multă scorţişoară după ce le-aţi uns cu mierea amestecată cu cele 3 linguri de apă plată.


Sunt delicioase alături de un pahar de lapte acru. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF