sâmbătă, 5 februarie 2011

Piept de raţă fraged la grătar


Carnea de raţă este o încântare pentru papilele gustative. Este o carne roşie, cu aspect şi calităţi de vânat. Din acest motiv, e musai să o ţinem măcar o noapte la marinat pentru a ne bucura de gustul ei senzaţional.
Ingrediente: ( 2 porţii)
jumătate piept de raţă dezosat * 1 linguriţă pudră de cuişoare * 50 ml de whisky * un praf de sare gemă sau de mare * 1 linguriţă rasă de piper negru măcinat * 20 ml de ulei extra virgin de măsline

Curăţaţi piepul de raţă de piele şi orice fir de grăsime. Tranşaţi-l în fâşii subţiri ca pentru şniţele. Bateţi carnea până când fibra cedează şi se relaxează.


Presăraţi peste carne: sarea, pudra de cuişoare, wiskyul şi uleiul de măsline. Frământaţi carnea vreo 3 minute, pentru ca aromele să se împrăştie şi să se întrepătrundă uniform.
Acoperiţi bucăţile de carne şi uitaţi-le la frigider până a doua zi, când le aruncaţi direct pe grillul încins pentru 4 minute pe o parte şi 3 pe cealaltă.


Când sunt gata, presăraţi cu piper negru măcinat pentru un plus de savoare.
Serviţi-le cu garnitură simplă de păstăi verzi, pentru ca atenţia maximă să se focalizeze pe dulceaţa cărnii fragede de raţă. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF