luni, 14 februarie 2011

Friptură de pui de ţară la cuptor


Înaripatele de la ţară e musai să le ţinem la marinat vreo 12 ore, altfel carnea rămâne tare.
Ingrediente:
1 pui de la ţară tranşat * 100 ml de whiskey sau coniac  * 100 ml de ulei de măsline extravirgin de măsline * 2 lămâi mari * 2 linguri de oregano uscat * 1 lingură de boia iute * 7 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe * 1 lingură rasă cu sare gemă sau de mare * 1 linguriţă cu piper


După ce aţi crestat şi sărat bucăţile de carne, le marinaţi cu: zeama celor 2 lămâi stoarse, coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie, 100 ml de whiskey, oregano, boiaua, căţeii de usturoi, uleiul şi piperul. Acoperiţi marinata şi lăsaţi-o la frigider până a doua zi.
Aranjaţi bucăţile de carne într-o cratiţă de inox, pe care o introduceţi în cuptorul încins pentru 1h la foc mediu spre maxim, în partea de mijloc.


Întoarceţi carnea cel puţin o dată. Când carnea s-a rumenit frumos pe ambele părţi, puteţi opri cuptorul.


Merge de minune alături de o garnitură de broccoli (gătită în unt şi stropită cu zeamă de lămâie). Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF