sâmbătă, 5 februarie 2011

Pulpe exotice




Reţeta îşi are originile în îndepărtata Jamaica, tărâm mirific al muzicii reggae şi al aromelor divine. Iată o reţetă specială, pentru oameni deosebiţi.
Ingrediente:
4 pulpe de pui * 2 cepe medii * 1 lingură de cimbru uscat * 1 lingură de scorţişoară pudră * 1 lingură de coriandru pisat * 1 lingură cu extract de ştevie rebaudiană sau 2 linguri de zahăr * 2 ardei iuţi uscaţi sau unul proaspăt ( obligatoriu roşii) * jumătate de lămâie * 1 linguriţă cu sare gemă sau de mare * 1 linguriţă cu piper * 3 linguri de ulei de floarea soarelui

Îndepărtaţi pielea şi grăsimea de pe pulpe, crestaţi-le până la os şi frecaţi-le cu sare.


Radeţi coaja de pe jumătatea de lămâie şi puneţi-o deoparte. Tocaţi în robot: ceapa, jumătatea de lămâie fără coajă şi tăiată feliuţe şi ardeii iuţi. Adăugaţi peste acestea: scorţişoara, cimbrul, piperul, coriandrul, lingura cu îndulcitor natural şi cele 3 linguri de ulei.


Împănaţi pulpele cu amestecul de ceapă & condimente şi băgaţi-le într-o caserolă acoperită pentru 3 ore la frigider.


Cel mai bine se rumenesc pe grill.


Dacă nu aveţi aşa ceva prin bucătărie, folosiţi cuptorul astfel: aşezaţi bucaţile de carne pe grillul din cuptor, iar dedesubtul acestuia băgaţi tava de cuptor cu 2 pahare de apa în ea pentru 1h la foc maxim.
Toată operaţiunea de pe aragaz durează aproximativ 40 de minute dacă pulpele sunt potrivite( nici prea prea, nici foarte foarte).


Scoateţi carnea pe un platou şi presăraţi coaja de lămâie rasă peste ele. Serviţi-le cu sos de soia amestecat cu usturoi pisat şi feliuţe de ardei iute şi cu salată de pătrunjel cu roşii, ceapă, usturoi şi zeamă de lămâie. Sunt demenţiale! Şi nu le veţi uita curând. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF