vineri, 18 februarie 2011

Chifteluţe marinate


După ce v-aţi săturat de chiftele cu muştar, obligatoriu, a doua sau a treia zi trebuie să pregătiţi acest preparat. Recunosc, este una din mâncărurile mele adorate. Tocmai de aceea vă împărtăşesc şi vouă una din reţetele visurilor mele.
Ingrediente:
9 chifteluţe de carne sau din legume * 7 căţei de usturoi tăiaţi fin * 50 ml de ulei de floarea soarelui * 2 foi de dafin * 1 lingură cu oţet din vin * 3 linguri de bulion de roşii * 200 ml apă * 1 lingură cu ketchup iute * 1 linguriţă rasă cu sare * 1 linguriţă rasă cu piper negru măcinat


Într-o cratiţă cu fundul mai gros, puneţi uleiul la încălzit, adăugaţi usturoiul şi frunzele de dafin.


După 2 minute, turnaţi oţetul şi bulionul amestecat cu lingura de ketchup şi diluate cu 200 ml de apă. Adăugaţi chifteluţele şi lăsaţi la foc domol circa 5 minute pe o parte şi 5 pe cealaltă.


Potriviţi de sare şi presăraţi piper negru pe deasupra. Gata! Sunt perfecte! Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF