vineri, 18 februarie 2011

Şarlotă dietetică


Haideţi să ne obişnuim cu ideea că există dulciuri sănătoase: la fel de delicioase, dar fără zahăr. Pentru că vă garantez că mâncăm foarte mult deja, fără ca măcar noi să ştim.
Ingrediente:
1 l iaurt dietetic * 3 pliculeţe de gelatină * 200 ml lapte dulce * 5 linguri de cacao * coaja rasă a unei lămâi * 3 linguri cu extract de ştevie rebaudiană



Puneţi gelatina la dizolvat în laptele rece pentru 30 de minute şi după pe bain-marie până când se transformă în lichid. Amestecaţi iaurtul cu coaja de lămâie şi cu extractul de ştevie rebaudiană. Încorporaţi-i şi gelatina când aceasta s-a răcorit puţin.
Îmbrăcaţi o cratiţă cu folie de plastic. Turnaţi jumătate din compoziţie în ea, iar în cealaltă jumătate încorporaţi cacaoa şi turnaţi-o deasupra celeilalte.



Acoperiţi-o cu folie şi lăsaţi-o în frigider pentru 5 ore.
Scoateţi şarlota pe un platou şi pudraţi-o cu multă cacao. E senzaţională!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF